Εμφανιζόμενη ανάρτηση

LIVE RADIO

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

 sinema.mediumΗ Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το ΄Ιδρυμα «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ», την t-shOrt και την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, παρουσιάζουν το Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου 2015.  Ειδικότερα, το διήμερο 22 και 23 Μαρτίου 2016, στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄ και ώρα 7 μ.μ θα πραγματοποιηθούν προβολές ταινιών μικρού μήκους, φανταστικού κινηματογράφου παραγωγής 2014. Είσοδος ελεύθερη.







Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝ/ΦΟΥ διοργανώνεται κάθε χρόνο από το ΄Ιδρυμα «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ» και αφορά σε ταινίες μικρού μήκους Φανταστικού κιν/φου, τρέχουσας παραγωγής. Το ΄Ιδρυμα «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ» έχει συσταθεί το 1992 στη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού σκηνοθέτη Βαγγέλη Κοτρώνη.

Ο Βαγγέλης Κοτρώνης, στις 11 - 12 Μαίου του 1985, μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή έπεσε θύμα θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος. Παρά το νεαρό της ηλικίας του (ήταν μόλις 28 ετών), είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στο χώρο του Φανταστικού κιν/φου. Μετά το θάνατό του, η μητέρα του κα Αικατερίνη Κοτρώνη, καθιέρωσε στη μνήμη του την απονομή ενός ετήσιου χρηματικού βραβείου σε μια ταινία μικρού μήκους Φανταστικού Κιν/φου. Αρχικά, από το 1985, το βραβείο αυτό απονεμόταν στα πλαίσια του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας. Μετά όμως τη διεθνοποίηση του φεστιβάλ αυτού, το ΄Ιδρυμα άρχισε να απονέμει το βραβείο του σε ειδική βραδιά Φανταστικού κιν/φου που διοργάνωνε το ίδιο στην Αθήνα, στην αίθουσα προβολών της Εταιρείας Ελλήνων σκηνοθετών, σε χώρο του Δήμου Νέας Σμύρνης κ.α.


Το 1992 συστάθηκε επίσημα πλέον το ΄Ιδρυμα «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ» με ισόβια Πρόεδρο την κα Αικατερίνη Κοτρώνη, αντιπρόεδρο τον Νώντα Σαρλή.Στόχος του Ιδρύματος είναι η συνέχιση της απονομής του συγκεκριμένου βραβείου και η ενίσχυση

γενικότερα των σκηνοθετών ταινιών μικρού μήκους Φανταστικού κιν/φου.

Τα τελευταία χρόνια, οι προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ επαναλαμβάνονται σε ειδικές εκδηλώσεις Δήμων και κιν/φικών λεσχών σ’ όλη τη χώρα