Εμφανιζόμενη ανάρτηση

LIVE RADIO

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2016



ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2016 – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΩΡΑ: 13.00 μ.μ.-16:00 μ.μ.

«ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ» Μεγάλο αποκριάτικο γλέντι συνδιοργανώνει ο Δήμος Ελασσόνας με φορείς και Συλλόγους της περιοχής στην Κεντρική Πλατεία. «Όλοι μαζί τσικνίζουμε», κρεατικά, λουκάνικα  και άφθονο κρασί δωρεάν για όλο τον κόσμο, με  παραδοσιακή ορχήστρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ- ΩΡΑ 19.00 μ.μ.

«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» Η αναβίωση του εθίμου της φωτιάς στην Βερδικούσια με παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί, δωρεάν για όλους .

ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ-ΑΛΚΑΖΑΡ - ΩΡΑ 19.00 μ.μ.

«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» To έθιμο της φωτιάς θα αναβιώσει στην Τσαριτσάνη με παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί, δωρεάν για όλους .

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΩΡΑ 19.00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ(1ΗΣ Μεραρχίας και 28ης Οκτωβρίου)

«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» » To έθιμο της φωτιάς θα αναβιώσει με την συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας και με δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί , για όλους.

 ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Α)ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ-ΠΑΝΑΓ ΙΑ «ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» » To έθιμο της φωτιάς θα αναβιώσει στην Τσαριτσάνη με παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί, δωρεάν για όλους

Β)ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ (Στεφανόβουνο) «ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» με παραδοσιακά εδέσματα άφθονο κρασί, δωρεάν για όλους .

Γ)ΛΟΥΤΡΟ «ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» με παραδοσιακά εδέσματα άφθονο κρασί, δωρεάν για όλους

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΩΡΑ: 19:00 μ.μ.-23:00 μ.μ.

 Α)«ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ» Μεγάλη αποκριάτικη βραδιά με παραδοσιακή ορχήστρα που θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές. Όπως γλεντούν οι Ελασσονίτες από τον περασμένο αιώνα έως και σήμερα.

 Β) ΩΡΑ: 19:00 μ.μ.  «ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» Η αναβίωση του εθίμου της φωτιάς θα ζωντανέψει στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες Δομένικου , Ευαγγελισμού, Μεσοχωρίου, Δρυμού σε συνεργασία με τον Μορφωτικού Συλλόγου Δρυμού.

 ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

 Α) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΟΣΙΟΥ ΩΡΑ: 12.00 π.μ.-16:00 μ.μ.

«ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ» Ξεφάντωμα για όλα τα παιδιά. Εργαστήρια ζωγραφικής, μάσκας στέμματος και κορώνας για μικρές πριγκίπισσες και πρίγκιπες  καθώς και εκπλήξεις για όλα τα παιδιά.

 Β) ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ  ΩΡΑ: 19:00 μ.μ.

«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» » To έθιμο της φωτιάς θα αναβιώσει θα ζωντανέψει στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, Καλλιθέας, Μηλέας, Συκέας, Πραιτωρίου,Τσαπουρνιάς, Δολίχης, και Μεγ. Ελευθεροχωρίου (σε συνεργασία με το Μορφ. Εκπ. Σύλλογο «ΟΡΦΕΥΣ»)

 Γ)ΓΑΛΑΝΟΒΡΥΣΗ ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

«ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΑ ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ» Εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν χορευτικά τμήματα από διάφορες περιοχές

 ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

 Α) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΩΡΑ: 12.00 π.μ.-16:00 μ.μ.

«ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ» Ξεφάντωμα για όλα τα παιδιά. Εργαστήρια ζωγραφικής, μάσκας στέμματος και κορώνας για μικρές πριγκίπισσες και πρίγκιπες  καθώς και εκπλήξεις για όλα τα παιδιά.

«ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ» οι μικροί δημότες μας θα ζωγραφίσουν  σε ομάδες τον δικό τους χαρταετό. Τους χαρταετούς θα διαθέσει δωρεάν ο Δήμος Ελασσόνας και θα βραβευθούν οι τρεις καλύτερες δημιουργίες.

 Β)ΩΡΑ: 19:00 μ.μ. «ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» Η αναβίωση του εθίμου της φωτιάς θα ζωντανέψει στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, Αζώρου, Βλαχογιαννίου, Γιαννωτών,Κρυόβρυσης, Κρανέας, Λιβαδίου, Καρυάς, Μαγούλας, Πυθίου, Φλάμπουρου, Αμπέλια Βερδικούσιας ,Σαρανταπόρου Γεράνειας, Βαλανίδας, Κεφαλοβρύσου, Κοκκινόγης, Συκαμινέας  και Λόφου και Ασπροχώματος  με το κάψιμο του καρνάβαλου από τους μορφωτικούς συλλόγους.

  ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΩΡΑ: 11:30 π.μ.

 Α) ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΟΣΙΟΥ «ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ» Παραδοσιακά κούλουμα με δωρεάν φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα και πολύ κέφι και χορό με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας..

Β)«ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ» Τα παραδοσιακά κούλουμα θα γιορτάσουν παράλληλα και οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας

 Γ)«ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ» Τα παραδοσιακά κούλουμα θα γιορταστούν και στον παραδοσιακό οικισμό Σαρακατσαναίων.