Εμφανιζόμενη ανάρτηση

LIVE RADIO

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Καραβόμυλος- Κεφαλονιά: Έκθεση εργόχειρων με κλωνά από αθάνατο


Η Βούλα Αμβροσιάτου συνεχίζει την μακραίωνη, ονομαστή Κεφαλονίτικη παράδοση των εργοχείρων από κλωνά του φυτού αθάνατος (Agave Americana). Μετά από ειδική επεξεργασία στο φύλλο του φυτού εξάγεται και εν συνεχεία επεξεργάζεται την ιδιαίτερη αυτή κλωνά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες χρήσεις.athanatou02


Η μοναδική και σπάνια έκθεση εργοχείρων πραγματοποιήτε στον εκθεσιακό χώρο του Διαπολιτισμικού Κέντρου Ιονίου-Ionian center-, στο άλσος της λίμνης Καραβομύλου Κεφαλονιάς από 09/08- 14/08/2016 και ώρες 19.00-21.00 μ.μ.





Οι ωραιότατες έγχρωμες αποχρώσεις των εργοχείρων γίνονται με φυτικές βαφές. Η Β.Α με γνώση, υπομονή, επιδεξιότητα, κεντώντας με το βελόνι της είτε επάνω στο ύφασμα είτε πλέκοντας με τον κροσέ, συνεχίζει και εξελίσσει την αντίστοιχη οικογενειακή παράδοση και δημιουργεί φίνα και λεπτεπίλεπτα έργα χειρός υψηλής αισθητικής. Έτσι, τα φαμόζα χειρόκτια που φόραγαν οι μεγάλες σιόρες μετεξελίχτηκαν σε νέα χρήση όπως και παλιά μοτίβα σε σπίλες για το πέτο ή μποκολέτες για να στολίσουν το αυτί!