Εμφανιζόμενη ανάρτηση

LIVE RADIO

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΑΛΩΝΑΚΙ»

Ο Σύλλογος Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας«Τ΄ Αλωνάκι», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, εξέδωσε το έργο «Σκοποί στο Γριπονήσι».  Πρόκειται για μια πολυσέλιδη, δίγλωσση, έγχρωμη έκδοση (308 σελίδων), με διαστάσεις 17x24 (σκληρόδετος – ραμμένος τόμος), συνοδευόμενη από δύο οπτικούς δίσκους (cd), αποτέλεσμα πολύχρονης επιτόπιας έρευνας του διευθυντή του Συλλόγου  Δημήτρη Λιανοστάθη.


https://www.youtube.com/watch?v=cV8qsEBUZwk

Η έρευνα, η καταγραφή και η τεκμηρίωση διεξήχθη στα χωριά Αγ. Δημήτριος (Ν. Εύβοια) και Κουρκουλοί (Β. Εύβοιας). Δυο χωριά που αντιπροσωπεύουν σε μεγάλο βαθμό την μουσικοποιητική παράδοση της Νότιας και Βόρειας Εύβοιας αντίστοιχα. Μέσα από το έργο αυτό, οι ντόπιοι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών, γίνονται οι ίδιοι «κομιστές» της δημοτικής παράδοσης του τόπου τους, σήμερα.


Το έργο «Σκοποί στο Γριπονήσι» περιλαμβάνει:

  • Εισαγωγικό κείμενο του κου Γιώργου Μελίκη, δημοσιογράφου-ερευνητή-λαογράφου,

  • εισαγωγικά κείμενα για τον λαϊκό πολιτισμό της Εύβοιας,

  • συνοπτική ιστορία, γεωγραφία, λαογραφία των ερευνώμενων περιοχών,

  • αντιπροσωπευτικές, σημειολογικές καταγραφές (παρτιτούρες) των τραγουδιών-σκοπών που περιέχονται στους οπτικούς δίσκους,

  • δυο οπτικούς δίσκους (cd) με 40 σκοπούς και τραγούδια συνολικά,

  • αποδελτίωση και αναφορά των ποιητικών κειμένων των τραγουδιών και των αντίστοιχων χορών, με βάση την επιτόπια και την βιβλιογραφική έρευνα,

  • φωτογραφικό υλικό,

  • μετάφραση των κυρίων κειμένων στα Αγγλικά.


 

Έρευνα-καταγραφή-συγγραφή, επιμέλεια έκδοσης- παραγωγής:  Λιανοστάθης Δημήτρης. Μουσική επιμέλεια: Παπαναστασίου Βαγγέλης. Έκδοση: Σύλλογος «τ΄ αλωνάκι»

Κεντρική Διάθεση: Σύλλογος «τ’ Αλωνάκι» Βορείου Ηπείρου 55β, Χαλκίδα.  Τηλεφωνικές παραγγελίες, πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2221073668, 6945553820 και στο e mail του Συλλόγου alonakixalkida@yahoo.com Η παραπάνω έκδοση, αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους, κατόπιν συνεννόησης με την γραμματεία του Συλλόγου και με αντικαταβολή.