Εμφανιζόμενη ανάρτηση

LIVE RADIO

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στο Περιστέρι



Τo 1ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Δήμου Περιστερίου άνοιξε τις πύλες του στο κοινό την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου. Film-Reel


Με πραγματικά υψηλό επίπεδο ταινιών, τόσο στο Διαγωνιστικό όσο και στο Ενημερωτικό Τμήμα, και συμμετοχές από διάφορες πόλεις της χώρας, το Φεστιβάλ καλύπτει ποικίλες θεματικές και αισθητικές προσεγγίσεις, προσφέροντας πολύπλευρα ερεθίσματα στο κοινό - το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει την άποψή του για τις ταινίες που συμμετέχουν, ψηφίζοντας για το Βραβείο Κοινού.

 

Το κυρίως πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει 52 ταινίες

- μυθοπλασίας 

- και ντοκιμαντέρ

 

Η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελείται από: 

τη σκηνοθέτιδα Πέννυ Παναγιωτοπούλου (Πρόεδρος της Επιτροπής), 

την ηθοποιό Κόρα Καρβούνη, 

τη συγγραφέα-σεναριογράφο Κάλλια Παπαδάκη, 

τον διευθυντή φωτογραφίας Γιώργο Μιχελή (GSC),  

και τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Μπούρα

 

Παράλληλα, το Φεστιβάλ εγκαινιάζει συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα Νεανικό Πλάνο, εκτιμώντας την πολυετή προσφορά της στην προαγωγή της κινηματογραφικής παιδείας στη νέα γενιά.

 

Στο πλαίσιο αυτό, σε ξεχωριστή ενότητα, θα προβληθούνοι βραβευμένες ταινίες της Camera Zizanio 2015, όπως επίσης και ταινίες που δημιούργησαν σχολεία του Περιστερίου σε συνεργασία με τον φορέα. 

Επιπλέον, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Εργαστήρι Κινουμένων Σχεδίων που θα πραγματοποιηθεί και το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

 

Όλες οι εκδηλώσεις και προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό–Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.