Εμφανιζόμενη ανάρτηση

LIVE RADIO

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Αναστασία Έδεν "Του έρωτα όλα τα φίλτρα"

e765131e-f412-4a39-977b-adf2595d5c09Ο συνθέτης  Άρης Βλάχος και ο Μάνος Ελευθερίου παρουσιάζουν την Αναστασία Έδεν, μια νέα ερμηνεύτρια με σπάνιες φωνητικές ικανότητες. Το πρώτο δείγμα της συνεργασίας τους είναι «Του έρωτα όλα τα φίλτρα». Ένα τραγούδι συμπορευόμενο του έρωτα και των ημερών με μακρά πνοή. Η συνολική δισκογραφική τους δουλειά αποτελεί μια μουσική πρόταση με τραγούδια που άλλοτε ακουμπάνε σε μια συμφωνική μεγαλοπρέπεια και άλλοτε στην απόλυτη απλότητα θυμίζοντας μουσικές καρικατούρες.Με γνώμονα πάντα τον έρωτα και την αισθητική η δουλειά αυτή εναρμονίζει το σύγχρονο με το κλασσικό, το παλιό με το νέο. Η σύμπνοια και ο κοινός καλλιτεχνικός κώδικας μεταξύ δημιουργών και ερμηνεύτριας της οδηγούν σε νέα μονοπάτια που έχουν της βαθιές της ρίζες της στην Ελλάδα. Ένα τραγούδι προπομπός της δισκογραφικής της δουλειάς  που πρόκειται να κυκλοφορήσει και η οποία θα αποτελείται από εννιά  τραγούδια σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου και ένα της αδερφής του Αγγελικής Ελευθερίου.


Σε σύνθεση και ενορχήστρωση του Άρη Βλάχου ο οποίος έχει πάρει δίπλωμα πιάνου στο Ωδείο Αθηνών και στο UCE της Αγγλίας. Στην επαγγελματική του πορεία έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής και του θεάτρου. Έχει αναλάβει τη μουσική διεύθυνση σε διάφορες παραστάσεις και μουσικά προγράμματα με κορυφαίες στιγμές την τελετή λήξης των Special Olympics in Athens στο Καλλιμάρμαρο, το Ηρώδειο  με την παράσταση «Όσα ‘ κάψαν το σανίδι» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την παράσταση «Η εκατομμυριούχος».


Τα τελευταία χρόνια  συνεργάζεται με την ομάδα Ελληνικού Μουσικού Θεάτρου  Σπείρα Σπείρα και τον Σταμάτη Κραουνάκη ως ενορχηστρωτής, διευθυντής ορχήστρας και συνθέτης.


Ανάμεσα στις δραστηριότητες της Αναστασίας Έδεν περιλαμβάνονται συμμετοχές σε παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μουσικές-θεατρικές παραγωγές, σε συνεργασία με σκηνοθέτες της οι Μιχαήλ Μαρμαρινός, Κάρμεν Ρουγγέρη, Νίκος Κούνδουρος, σε παραστάσεις των Σταμάτη Κραουνάκη και Γιάννη Μαρκόπουλου και σε συναυλίες των Γιώργο Νταλάρα, Ορφέα Περίδη & Μελίνα Κανά, Νίκο Ξυδάκη.


Έχει εμφανιστεί στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Ορχήστρας των Χρωμάτων, της Βυζαντινής  Χορωδίας του Λυκούργου Αγγελόπουλου και άλλων πολλών. Κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.